Dermatologie

     Consultatiile si tratamentele efectuate in cabinet acopera toate cazurile de afectiuni ale pielii sau folosind terminologia medicala, toata patologia dermatologica, indiferent ca este vorba despre afectiuni acute sau cronice ale pielii,  inclusiv patologia anexelor pielii ( unghii, par), mucoasei bucale si genitale.
Mai jos sunt doar cateva exemple legate de probleme ale pielii pentru care cabinetul va ofera consultatie si tratamentul corespunzator:
Pruritul

Pruritul sau ”mancarimea” de piele este un simptom ce apare in multe afectiuni ale pielii dar si in unele afectiuni de cauza interna. Cand este singura manifestare cutanata necesita investigatii paraclinice pentru aflarea cauzei declansatorii.

Infectii cutanate

Cele mai frecvente infectii la piele sunt datorate microbilor (stafilococ, streptococ) dar si ciupercilor si virozelor. Majoritatea sunt transmise prin contact interuman dar sunt si altele care se transmit de la animale sau prin intermediul piscinelor, salilor de sport etc.

Dermatoze profesionale

Sunt afectiuni produse de agenti implicati in procesul de productie, mai rar intalnite in ziua de azi datorita respectarii masurilor de protectie. Astfel putem vorbi despre dermatite de contact , infectii cutanate, cancere profesionale, etc.

Acneea si Rozaceea

Afectiuni inflamatorii ale foliculului pilosebaceu si respectiv ale dermului, complet diferite in ce priveste etiopatogenia, afecteaza in principal fata si ca atare avand astfel implicatii psihoemotionale uneori. Gratie tratamentelor recente ele pot fi tinute sub control si chiar se pot vindeca complet.

Boli inflamatorii

Printre acestea se numara psoriazisul si lichenul plan. Psoriazisul este o dermatoza predispozitionala, frecvent intalnita in practica zilnica, cu o prevalent in jur de 3% din populatie. De la forme usoare pana la forme severe , aspectele clinice pe care le imbraca sunt extreme de diferite si tinde sa se cronicizeze in timp, motiv pentru care va necesita tratament de lunga durata pentru a intra in remisie.

Dermatita atopica sau de contact

Dermatitele sau eczemele sunt reactii de hipersensibilitate cutanata tot mai des intalnite in practica noastra de zi cu zi. Cu toate ca unele apar pe fond predispozitional , toate au o cauza declansatorie care necesita a fi gasita si inlaturata pentru a evita recidivele ulterioare.

Boala varicoasa si ulcer varicos

Datorita pozitiei bipede omul este predispus la afectiuni ale sistemului venos periferic . Boala varicoasa reuneste toate problemele cauzate de perturbarea intoarcerii venoase la nivelul membrelor inferioare. Astfel in functie de gradul de afectare, persoanele care sufera de boala varicoasa vor avea : pete pigmentate, edeme, senzatii de durere, “picioare grele”, furnicaturi, prurit,varice mai mult sau mai putin vizibile, roseata pielii sau chiar ulcer varicos.

Afectiuni ale cavitatii bucale

In aceasta categorie intra: infectii, stomatite si cheilite de contact, afte, manifestari bucale din afectiuni cutanate buloase, reactii postmedicamentoase, lichen plan, tumori etc.